Zaustavljeno 48 alkoholiziranih vozača

U razdoblju od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila i 11 vozača bicikla.
Osim alkohola, evidentirano je još 238 prekršaja: 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje na prisutnost alkohola u krvi vozača i 72 ostalih prekršaja.
U Semeljcima je u nadzoru prometa zaustavljen 55-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji je upravljao motociklom te se odbio alkotestirati. Vozač motocikla uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Između Lipovca Hrastinskog i Koritne dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu i konstatirane lake tjelesne ozlijede. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.Izvor

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!