Započela Jesenska konferencija Kino mreže

Od 25. do 27. listopada 2021. godine u Puli će se održati Jesenska Konferencija Kino mreže i Izborna sjednica Skupštine Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koje zajednički organiziraju Kino mreža, Javna ustanova Pula film festival i Hrvatski audiovizualni centar.

Jesenska Konferencija Kino mreže vratila se u Pulu, grad u kojem je održan treći Sajam filma i još jednom je okupila neovisne kinoprikazivače kao bi podržala njihov daljnji razvoj kroz razgovore, edukacijske programe te filmske projekcije.

Predsjednik Alen Munitić pozdravio je na početku ispred Kino mreže sve prisutne: „Znamo koliko su iza nas, ali i ispred nas još uvijek izazovna vremena i koliko je kinoprikazivaštvo ugroženo kao struka ovim globalnim razvojem situacije. Ipak mislim da smo zajedno pokazali i dokazali da su kina u ovim izazovnim vremenima opstala i da još uvijek rade i uz sve naše velike napore dokazujemo koliko su naša nezavisna kina važna za zajednicu.“

 

Ovo je već drugi put da se konferencija održava u Puli, gradu koji uvijek sve programe Kino mreže srdačno dočeka. Prisutnima se i obratila i zamjenica gradonačelnika grada Pule, Ivana Močenić, koja se osvrnula na sam značaj ovakvog tipa konferencija: „Izuzetno je važno sudjelovati i međusobno dijeliti iskustva s kinoprikazivačima diljem zemlje i stoga mi je drago što je upravo Pula mjesto gdje se događa ova konferencija. Film je uvijek bio predznak našega grada i ovakve inicijative osnažit će i publiku i sve dionike koji su uključeni u proces njegovanja filmske industrije. Za nama je izazovna godina u filmskoj industriji no vjerujem da će strateškim planiranjem i razmjenom iskustva može vratiti publika koja je bila vjerna filmskim programima i koja će potaknuti buduće generacije da se u kinima zabavljaju i educiraju.“

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Christopher Peter Marcich pozdravio je predstavnike nezavisnih kina: „Mislim da su pred nama dobre godine, upravo smo u procesu izrade novog nacionalnog programa u kojem će se itekako računati na partnerstvo s Mrežom, kao i u distribuciji hrvatskih filmova, i tu ste nam vi, nezavisna kina, još bitniji partneri.“

Konferencija donosi okrugli stol naziva »Distribucija hrvatskog filma« na kojem će se raspravljati o problematici distribucije, metodama uspješne distribucije, problemima s kojima se kinoprikazivači susreću i kako ih zajednički riješiti. Održat će se i radionica »Strategije povratka publike u kina« na kojoj će se, kroz rad u grupama, osmišljavati modeli, programi i akcije kojim možemo privući publiku na povratak u kino dvorane.

Već tradicionalno, održat će se i tri projekcije hrvatskih filmova koji stižu u kino distribuciju. Na Jesenskoj Konferenciji održat će se Izborna sjednica Skupštine Kino mreže na kojoj će biti biran član Upravnog odbora za tekuće mandatno razdoblje (do rujna 2022.).

Dosadašnji predsjednik Kino mreže Alan Munitić iskoristio je priliku i da kaže kako posljednji put pozdravlja sve prisutne u funkciji predsjednika i svima zahvali na podršci u ove tri godine: „Ispred mene su novi izazovi i zapravo je moja ostavka bila najpravednija prema Udruzi jer se zaista više ne mogu u potpunosti posvetiti ovome radu.“ Alen Munitić se zahvalio kolegama iz Upravnog odbora s kojima mu je bilo izuzetno zadovoljstvo raditi. „Sutra je izbor novog člana Upravnog odbora i novog predsjednika, a ja sam siguran da koga god izaberete da ga ostavljam u dobrim rukama, a ja sam tu uvijek ako će trebati bilo koji savjet ili razmjena iskustva.“

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.