Vinski mjesec Osječko – baranjske županije od 12. lipnja do 11. srpnja 2020.

Priredba “Vinski mjesec Osječko – baranjske županije” predstavljena je danas na konferenciji za novinare. Organizatori su Osječko – baranjska županija i županijska Turistička zajednica, a “Vinski mjesec”, odnosno “Dani otvorenih podruma” održat će se od 12. lipnja do 11. srpnja 2020. godine.

Ideja organizacije takozvane disperzirane manifestacije nastala je zbog pandemije koronavirusom i mjera Nacionalnog stožera. Broj posjetitelja mora biti ograničen kako neće biti u velikim grupama. Sve to može se organizirati za domaće goste u brojnim vinskim podrumima. Na području Slavonije i Baranje poznata su četiri vinogorja, koje će rado posjetiti upravo domaći gosti, dakle s područja Hrvatske, čulo se tijekom predstavljanja ove manifestacije. Vinorodna Baranja je prva domaćin. Vinski vikend od 12. – 14. lipnja, potom, Feričanci 20. lipnja, Erdutsko vinogorje svoje goste primat će 27. i 28. lipnja. U Đakovu će se osim poznatih Đakovačkih vezova istoga vikenda 3. i 4. srpnja, moći uživati u vinskim podrumima Đakovštine. Mjesec vina završava u Osijeku 11. srpnja kada je najavljena poznata manifestacija Večer vina i umjetnosti.

Uz otvorene vinske podrume, posjetitelji će moći naučiti nešto novo o vinu kroz organizirane Male škole vina u svakom vinogorju, uživati u prigodnim programima i vođenim šetnjama kroz vinograde.

Dani otvorenih podruma pres3

 

Izvor: HRT Radio OsijekIzvor

Najnovije