Uspješna suradnja jamči nastavak velikih investicija u Općini Kneževi Vinogradi

Župan Ivan Anušić danas (16. travnja 2021. godine) posjetio je Općinu Kneževi Vinogradi i  razgovarao s načelnikom Vedranom Kramarićem i njegovim suradnicima, a ujedno su obišli zajedničke investicije na Sportsko-rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi i rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina.

– U protekle četiri godine ostvarili smo izuzetno uspješnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom, a posebno bih naglasio suradnju sa Županijskom upravom za ceste koja je u tom razdoblju odradila dva kapitalna projekta na području Općine. Riječ je o rekonstrukciji županijske ceste kroz naselje Kotlina koja je tom naselju dala potpuno drugačiju vizuru, a u čemu je Općina sudjelovala s 1,2 milijuna kuna vlastitih sredstava te projekt treće faze izgradnje buduće ceste Kamenac-Popovac ukupne vrijednosti oko 11 milijuna kuna. To je druga prometnica preko Banovog brda koja će imati značaj ne samo za našu općinu i susjednu Općinu Popovac, već i za Baranju u cijelosti. Osim Osječko-baranjskoj županiji želim se zahvaliti i ostalim institucijama i resornim ministarstvima jer smo u protekle četiri godine kroz 70 velikih projekata uložili gotovo 250 milijuna kuna na području Općine, a kroz 17 europskih projekata uložili smo još gotovo 40 milijuna kuna. Pred nama je realizacija novih investicija vrijednosti 60 milijuna kuna, a očekujemo da će biti dovršene do kraja ove godine – rekao je načelnik Vedran Kramarić i osvrnuo se na ulaganja u SRC Kneževi Vinogradi.

– Sportsko-rekreacijski centar Kneževi Vinogradi je centar u koji je naša Općina u protekle četiri godine uložila gotovo 20 milijuna kuna te je uspjela vratiti upravljanje nad kompleksom putem općinske komunalne tvrtke. Osim bazena, tu su jezero, šetnica, dva nogometna terena, teniski tereni i sportska dvorana, a planiramo i dalje ulagati u ovaj centar, prvenstveno kroz razvoj smještajnih kapaciteta kojih u baranjskom kraju kronično nedostaje. Inače, u protekloj godini zabilježili smo gotovo rekordan broj posjetitelja, njih 40.000, koji su kroz centar prošli tijekom ljetnih mjeseci – kazao je.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako Općina Kneževi Vinogradi već godinama ima kvalitetno vodstvo i kontinuiran rast kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi zbog čega je ponos naše Županije.

– Drago mi je da Općina, zajedno s Osječko-baranjskom županijom, državnim institucijama i resornim ministarstvima vodi računa o provedbi kapitalnih investicija, a Županija je u neke od njih uložila ukupno 6 milijuna kuna. Tu se prije svega radi o energetskoj obnovi osnovnih škola, besplatnom školskom obroku za osnovnoškolce kojeg zajednički sufinanciraju Općina i Županija te projektu dostupnije primarne zdravstvene zaštite. Također, izdvojio bih i izuzetno važnu investiciju izgradnje ceste Kamenac-Popovac koju je Županija započela, a ove je godine izdvojeno još 6 milijuna kuna za dovršetak ceste. Time će se pomoći ne samo lokalnom stanovništvu, već i turističkom i gospodarskom razvoju dviju općina. Uz to, moram pohvaliti i umijeće sadašnjeg vodstva Općine, s obzirom da ovdje žive i dvije nacionalne manjine, srpska i mađarska, a gdje je vidljiv izvrstan primjer kvalitetnog suživota svih građana – zaključio je župan Anušić.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.