Prosvjed cestovnih prometnika na zagrebačkim prometnicama

Danas u jutarnjim satima počeo je prosvjed na zagrebačkim prometnicama u organizaciji Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i Udruge Glas poduzetnika. 

Zagrebački promet jutros je djelomično obustavljen zbog prosvjeda u kojem sudjeluje 150 do 200 kamiona. Kamioni su u 7 ujutro počeli blokirati promet, vozi se usporeno, a prosvjed će trajati dok svaki kamion ne prođe zadanu rotaciju. Ovom demonstracijom cestovni prijevoznici apeliraju Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na rješavanje njihovih zahtjeva koji se gomilaju zbog pandemije koronavirusa.

– Nezadovoljstvo prijevoznika sve je veće i jedva uspijevaju opstati u ovoj krizi. Međutim, ako nadležno ministarstvo konačno ne napravi ključne korake, cestovni prijevoznici će propasti. Tvrtke će se morati zatvoriti, a tisuće radnika će ostati bez posla – rekao je Vladimir Jurčić, potpredsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Zahtjevi  cestovnih prometnika su sljedeći: uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, ukidanje obveznog članstva u komorama (Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori), ukidanje parafiskalnih nameta (plaćanje pristojbe za radiotelevizijsku pretplatu, plaćanje naknade turističkim zajednicama i sl.) te se zalažu i za uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šire djelatnosti.

Izvor: Index.hr

Foto: Pexels.com

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!