Policija u nadzoru kretanja i zadržavanja građana na otvorenom

S obzirom na moguće širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, od dana 21. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom su uvedene protuepidemijske mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana.

Odluka se odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Sukladno do sada poduzetim mjerama nadzora kretanja, boravka građana na javnim površinama i rezultatima istih, kao i činjenice da bi dolaskom ljepšeg vremena veći broj građana mogao izaći iz doma i boraviti na javnim površinama, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske će tijekom vikenda provoditi protuepidemijske mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima i građane upozoravati na Odluku te upućivati da se odmah vrate svojim domovima.

Svi građani koji ne budu poštivali upute i naredbe policijskih službenika podliježu zakonskoj odgovornosti i mogu biti sankcionirani.

Stoga se pozivaju svi građani da se pridržavaju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i upute policijskih službenika koji provode mjere te ostanu ili se vrate u svoje domove, kako bi i na osobnoj razini pomogli u sprječavanju širenja korona virusa među populacijom sredine u kojoj žive i borave.Izvor

Najnovije