Policija privela još dvije osobe

Policijska uprava osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet još dvije osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima nakon odigranog 36. kola HNL između nogometnih klubova NK Osijeka i NK Lokomotiva na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku.

Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su 24-godiišnji i 43-godišnji hrvatski državljani sa područja Osijeka u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Napad na službenu osobu“, „Izazivanje nereda“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.

Ranije provedenim izvidima jedna osoba je  prekršajno procesuirana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“, dok je za trinaest osoba utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela „Izazivanje nereda“, „Napad na službenu osobu“ i „Uništenje tuđe stvari“ .

Policijski službenici Policijske uprave osječke-baranjske i dalje nastavljanju s kriminalističkim istraživanjem i utvrđivanja identiteta svih sudionika te procesuiranje istih zbog njihove kaznene ili prekršajne odgovornosti, navodi se u policijskom priopćenju.Izvor

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!