Pojašnjenje privremene obustave zaprimanja zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja

Pojašnjenje vezano uz privremenu obustavu zaprimanja zahtjeva

za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje

poslovanja na području Osječko-baranjske županije

u 2020. godini

 

Dana 6. srpnja 2020. godine privremeno je obustavljeno zaprimanje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini. Do trenutka privremene obustave zaprimljeno je gotovo 200 zahtjeva, a traženi iznosi potpora uvelike premašuju 2 milijuna kuna, koliko je planirano za provedbu ovog projekta.

Izuzetno velik broj zahtjeva pokazatelj je da je ova mjera poduzetnicima značajna pomoć u poslovanju, ali isto tako da je zbog izostanka sličnih projekata kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini, interes poduzetnika za županijski javni poziv bio veći nego ikada.

Osječko-baranjska županije kroz svoju razvojnu politiku stavlja poseban naglasak na poticanje malog i srednjeg poduzetništva. U prilog tome govori i podatak da su 2017. godine financijska sredstva za projekte poticanja poduzetništva planirana u Proračunu Osječko-baranjske županije iznosila 4,2 milijuna kuna, a ove, 2020. godine, planirano je 11,2 milijuna kuna.

Već početkom kolovoza bit će objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora mikro poduzetnicima radi ublažavanja posljedica poslovanja izazvanih korona virusom, za koji je u Proračunu Osječko-baranjske županije planirano 5 milijuna kuna.

Osim navedenog, Županija će i drugim mjerama utjecati na stvaranje stimulativnog okruženja za razvoj i očuvanje poduzetništva, te planira do kraja godine u najvećem mogućem iznosu rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva za dodjelu potpora poduzetnicima.

Izvor

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!