Otvoren prvi javni teniski teren u Osijeku

Župan Ivan Anušić danas (18. lipnja 2021. godine) nazočio je konferenciji za medije povodom izgradnje prvog javnog teniskog terena ostvarenog na inicijativu Donne Vekić i njenog tima, a na lokaciji Drinska 16 A u Osijeku. Investicija je vrijedna oko 450.000 kuna.

– Prošle godine organizirali smo teniski događaj koji ove godine zbog epidemioloških razloga nije održan, no humanitarni dio se nastavlja. Osnovna ideja bila je osnovati prvi javni teniski teren u Osijeku koji bi bio besplatan prije svega djeci i mladima, ali i svima ostalima. Cilj je popularizacijom teniskog sporta u Osijeku napraviti dodatni sadržaj koji će pridonijeti kvaliteti života u gradu – rekao je Igor Vekić te zahvalio pokroviteljima Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku te sponzorima i timu Donne Vekić. Izrazio je zadovoljstvo što su stručnjaci spomenuti teren proglasili jednim od najkvalitetnijih u Europi, a najavio je i nove planove u rujnu kada će, nakon povratka s US Opena biti organizirana egzibicija s profesionalnim tenisačima upravo na tom teniskom terenu.

Župan Ivan Anušić zahvalio je Donni Vekić koja je već tri godine sportska ambasadorica Osječko-baranjske županije te promovira Županiju i Grad Osijek. – Zajednički smo realizirali puno sportskih događanja vezano uz tenis, a zahvaljujući obitelji Vekić koja ima svijest i volju pomoći gradu iz kojeg dolazi stvoren je jedan od najkvalitetnijih teniskih terena u Europi. Nećemo stati na tome već ćemo svake godine zajedno s Gradom i Donnom realizirat po jedan teren za mlade, svjesni da je infrastruktura potrebna kako bi se oni bavili sportom. Veseli nas i činjenica da je ovaj teren potpuno besplatan, što do sada nije bilo moguće – rekao je župan Anušić još jednom čestitajući Donni na izborenim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao prva sportašica iz Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Dragan Vulin zahvalio se obitelji Vekić, njezinom timu i svima uključenima u uspješno realiziran projekt.

– Ne samo da Donna niže uspjehe i na taj način promovira grad Osijek, već radi značajne stvari za buduće generacije upravo kroz ovakve aktivnosti. Na taj način promiče razvoj sporta i ulaže u njihov razvoj što je izuzetno hvalevrijedno. Grad Osijek i u budućnosti će podupirati slične projekte jer nam je želja da imamo što više ovakvih terena, u svim dijelovima grada, ali i ne samo teniskih terena već i drugih igrališta što će značiti zadržavanje mladih sportaša u Osijeku – zaključio je Vulin.

Dodajmo da je u sklopu humanitarnih aktivnosti Donne Vekić ostvarena suradnja s Centrom za pružanje usluga u zajednici Klasje putem koje će trener Davor Grgić educirati djecu iz Centra kako bi i oni mogli jednoga dana koristiti teniski teren.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.