Oreo cheesecake: Sočni kolač koji se ne peče

Kuharica Sandra Gašparić na svom YouTube kanalu Reci Peci donosi recept za pripremu ukusnog Oreo cheesecakea koji je gotov u trenu. Kolač se ne peče, a za njegovu pripremu potrebno je svega pet sastojaka.

U nastavku se nalaze detaljne mjere i upute za izradu Oreo cheesecakea.

Potrebni sastojci

  • 250 g Oreo keksa
  • 80 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. 200 g Oreo keksa treba samljeti. Možete ih i istući batom za meso preko vrećice, ali onda nećete dobiti fine sitne mrvice. Sada odvojite 150 g keksa, a preostale stavite na stranu jer će vam trebati kasnije da njima posipate tortu kada bude gotova.
  2. Otopite maslac i pomiješajte ga sa 150 g mljevenih keksa. Dobro promiješajte i dobivenu smjesu prebacite na dno okruglog kalupa za torte. Neka kalup bude najviše 24 cm promjera jer će vam inače torta biti preniska. Kalup prethodno premažite tankim slojem maslaca. Žlicom dobro utisnite podlogu kako bi cijelom površinom bila ravnomjerno raspoređena. Pospremite kalup u hladnjak i držite ga na hladnom dok se podloga ne očvrsne.
  3. Miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete potpuno čvrsti šlag. Pomiješajte mikserom krem sir za šećerom u prahu. Ukoliko volite slađe kolače, dodajte još šećera.
  4. Sada spojite slatko vrhnje i krem sir u jednoličnu kremu. U kremu umiješajte ručno natrgane preostale komadiće Oreo keksa.
  5. Dobivenom kremom prekrijte podlogu od keksa, poravnajte i posipajte preostalim mrvicama Oreo keksa. Možete dodatno ukrasiti šlagom ukoliko želite. Dobro rashladite i poslužite.

U nastavku se nalazi video koji prikazuje pripremu kolača korak po korak.

 

Foto: snimka zaslona YouTube

Najnovije