Općina Punitovci od usporenog do progresivnog razvoja

Župan Ivan Anušić danas (29. travnja 2021. godine) posjetio je Općinu Punitovci gdje se sastao s općinskom načelnicom Jasnom Matković. Razgovarali su o do sada realiziranim i započetim projektima te planiranim za naredno razdoblje.

– Općina Punitovci na čelu s načelnicom Jasnom Matković već niz godina radi odličan posao te se od općine koja je imala usporenu dinamiku razvoja pretvorila u progresivnu općinu koja, uz ostale aktivnosti, odlično surađuje sa Županijom, ministarstvima i drugim državnim institucijama, a što je najbitnije uspješno surađuje s europskim fondovima. Sama općina razvija puno vlastitih, kao i projekata u partnerstvu. Osječko-baranjska županija je u prethodne četiri godine imala 3 milijuna kuna izravnih investicija na području Općine Punitovci, i to od besplatnog školskog obroka, projekta dostupnije primarne zdravstvene zaštite, izgradnje županijskih i ostalih cesta, a naglašavam da je jedna od najuspješnijih općina po projektima realiziranim kroz fondove Europske unije. Općina Punitovci može biti primjer drugima te se nadam daljnjoj uspješnoj suradnji – rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ Silva Wendling dodala je kako Osječko-baranjska županija u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave i Državnom geodetskom upravom radi projekte geodetsko-katastarske izmjere. Tako su na području Općine Punitovci izvršene dvije katastarske izmjere, za katastarske općine Krndija i Punitovci, koja je pri kraju. Županija i Općina su za te projekte vrijedne gotovo 10 milijuna kuna osigurale po 30 posto, a do sada je izmjereno više od 4.600 hektara. – Katastarska izmjera je veoma važna za infrastrukturu, ali i provođenje programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem jer postojeći podaci za područje Đakovštine potiču s kraja 19. stoljeća, a ovom izmjerom dobit ćemo točne podatke – kazala je pročelnica Wendling.

– Kao načelnica i u ime svih mještana zahvaljujem županu Anušiću jer je suradnja Županije s našom Općinom i lijepa i vrijedna. Uloženo je tri milijuna kuna za razne projekte, od obroka za učenike, prijevoz i drugo. Radimo zaista sve što zajedno možemo – istaknula je načelnica Matković.

Naglasila je i projekte koje je Općina realizirala samostalno i preko resornih ministarstava; uređenje dva doma Slovaka, novcem iz EU izgrađen je dječji vrtić što je investicija u vrijednosti 8 milijuna kuna, vatrogasni dom sa spremištem koštao je također 8 milijuna kuna, nerazvrstana cesta 3 milijuna kuna, vrijednost dvije faze Projekta Zaželi je oko 5 milijuna kuna, a zaposleno je 50 žena, četiri osobe zaposlene su u projekti širenja mreže, kupljeno je posebno vozilo za mještane. – Brinemo se za naše najmlađe i sve što im treba, a maksimalno se trudimo brinuti o starijima, za sve što možemo pomoći za njih smo tu od 0 do 24 sata – poručila je načelnica.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.