Općina Ernestinovo donijela mjeru za pomoć poduzetnicima s područja Općine

Kako bi smanjili teške gospodarske posljedice epidemije koronavirusa, Općinsko vijeće Općine Ernestinovo na svoj 30. sjednici na prijedlog općinske načelnice donijelo je odluku o oslobođenju od plaćanja komunalne naknade uslijed nastupa posebnih okolnosti za poduzetnike, u trajanju od 3 mjeseca.

Poduzetnici; tvrtke i obrti koji su obustavili rad temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020. godine, bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 1. 4. 2020. godine do 30. 6. 2020. godine.

Poduzetnici; tvrtke i obrti, koji su nastavili s radom i imaju iskazani pad prihoda više od 30% na mjesečnoj razini u odnosu na referentno razdoblje iz 2019. godine oslobađaju se plaćanja obveze komunalne naknade u iznosu 50% utvrđene komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti uz ispunjenje slijedećih uvjeta:

  • da u razdoblju za koje traže oslobađanje plaćanja komunalne naknade nije došlo do prekida radnog odnosa radnika odnosno nisu otpustili radnike niti smanjili broj radnika na bilo koji način,
  • da nemaju nepodmirenih dugovanja prema Općini Ernestinovo.

Zahtjev za djelomično ili potpuno oslobođenje od plaćanja komunalne naknade obveznik plaćanja podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Ernestinovo u roku od 30 dana od danas, na propisanom obrascu koji će biti objavljen na web stranici Općine Ernestinovo.

Uz mjere koje je donijela Vlada RH i mjere koje je podržalo vijeće, uvjereni smo da ćemo ublažiti negativne posljedice na poslovanje poduzetnika.

PRILOZI

Obrazac-zahtjeva-za-oslobođenje-od-komunalne naknade

Odluka o oslobođenju od plaćanja komunalne naknade uslijed nastupa posebnih okolnosti

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.