“OBŽ i dalje bilježi blagi linearni porast broja oboljelih”

S dva novozaražena u protekla 24 sata, od 75 testiranih, Osječko-baranjska županija i dalje bilježi blagi linearni porast broja oboljelih od COVID-a 19, konstatriao je na današnjoj konferenciji za novinare župan Ivan Anušić.

Dosad je ukupno 107 oboljelih, a oba novozaražena, od kojih je jedan iz Osijeka, a jedan iz Beketinaca, bila su dosad u samoizolaciji.

Nadam se da ćemo i u budućnosti ostati u tim okvirima, broj izliječenih u OBŽ je 13, preminulih 5, u KBC Osijek liječi se 24, a u Našicama 1 osoba, 4 medicinska djelatnika su pozitivna, 13 je u samoizolaciji, 22 pacijenta su otpuštena iz KBC-a Osijk, tri su osobe na respiratoru”, pojasnio je župan Anušić.

U samoizolaciji je 14 novih, devet je izišlo iz samoizolacije tako da su sada 203 osobe u samoizolaciji, a policija je otkrila 4 kršenja mjera samoizolacije, te 9 građana bez propusnice od ukupno kontroliranih 2.504, dodao je župan Anušić.

I to je dosta solidan rezultat, no i dalje imamo opasnost od širenja koronavirusa. Iako se većina građana pridržava propisanih mjera, još uvijek ima i onih koji ove mjere ne shvaćaju ozbiljno. Ako nastavimo ovom dinamikom, za očekivati je ublažavanje mjera, ali ako krenemo u smjeru povećanja broja oboljelih i pozitivnih, onda ćemo imati pooštravanje mjera”, kazao je župan.

Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek stigao je i odgovor na upit o onim pacijentima koji su zbog novonastalih okolnosti propustili ranije zakazane termine pretraga i pregleda.

S obzirom da se zbog aktualne epidemiološke krize obrađuju samo hitni i prioritetni pacijenti, podaci o pacijentima koji su trebali biti na pojedinom pregledu, kontroli ili dijagnostičkoj obradi postoje i oni će se svakako poštivati kada se sustav vrati u redovno funkcioniranje, o čemu će pacijenti biti na vrijeme obaviješteni”, navodi se u odgovoru Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.Izvor

Najnovije