Obilježen Dan civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj danas (1. ožujka 2021. godine) u Kulturnom centru Osijek otvorena je izložba fotografija tematski vezanih uz aktivnosti sustava civilne zaštite, a potom je u Velikoj vijećnici OBŽ u Osijeku održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U ime župana Ivana Anušića i djelatnika Osječko-baranjske županije, zamjenik župana Petar Lagator čestitao je i zahvalio svim pripadnicima civilne zaštite na požrtvovnom i kvalitetnom radu. Naglasio je kako Osječko-baranjska županija nastoji što više pomoći rad svih sastavnica sustava civilne zaštite. Između ostalih potpora, prošle godine Županija im je odobrila više od četiri milijuna kuna, dok je preko EU projekta prekogranične suradnje uspjela u Našicama realizirati investiciju vrijednu 1,5 milijun eura.

– Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama obilježavamo svečanom sjednicom Stožera CZ OBŽ, dok smo ranijih godina provodili i prigodne vježbe i druge aktivnosti. Zadnjih godinu dana, počevši od 13. ožujka 2020. godine kada je evidentiran prvi oboljeli od koronavirusa na našem području, najveći teret odradilo je zdravstvo; Zavod za javno zdravstvo OBŽ, primarna zdravstvena zaštite, a osobito Klinički bolnički centar Osijek koji je bio kovid centar za pet slavonskih županija te Opća županijska bolnica Našice kao sekundarni centar, zatim veliki doprinos dali su Dom zdravlja OBŽ i Zavod za hitnu medicinu OBŽ te Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje kao glavni koordinator, a naravno i sve ostale snage koje su sudjelovale u tim aktivnostima, od ureda civilne zaštite koji je dio Ravnateljstava CZ MUP-a, zatim policija, vatrogasci, crveni križ. Naglašavam da su naše operativne snage, vatrogasci i HGSS te Crveni križ koji je stalno na terenu, sudjelovale i u saniranju posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije – rekao je načelnik Stožera CZ OBŽ Ivan Hampovčan.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec istaknuo je da snage sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije ne djeluju samo na području ove županije nego su vrlo aktivne i na drugim područjima cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i na razini međunarodne pomoći. Naglasio je kako je sustav civilne zaštite nadopunjen i angažiranjem značajnog broja volontera.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.