Novitet austrijske pošte – “korona marke” za socijalno distanciranje

Austrijska poštanska služba počinje tiskati poštanske marke s koronavirus motivima na toaletnom papiru koje će se moći koristiti za socijalno distanciranje.

U službenoj austrijskoj kampanji prevencije širenja koronavirusa, proteže se lik slonića čija veličina od jednog metra simbolizira potrebnu mjeru koju austrijska vlada savjetuje građanima za održavanje socijalne distance.

Austrijska poštanska služba dosjetila se na troslojnom toaletnom papiru tiskati “korona marku”, širine 10 centimetara ili desetine od jednog metra.

– Ako stavite 10 listova s ​​markom kraj do kraja, dobit ćete ukupnu udaljenost od metra – ili dužinu slona. Poznata beba životinja također je otisnuta na marki –  objavili su iz austrijske pošte.

Tiskanje na toaletnom papiru inspirirano je pretjeranom kupovinom i gomilanjem toaletnog papira na početku pandemije koje se nedavno ponovo počelo pojavljivati u Austriji.

Marke s koronavirus motivima prodavat će se po dvostrukoj nominalnoj vrijednosti, a naknada će se ići u dobrotvorne svrhe.

 

Izvor: UK Reuters

Foto: Pexels.com

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!