“Nedjeljom navečer se sastančilo i dogovaralo bez našeg znanja”

Nakon prošlotjednog priopćenja kojim su se ogradili od poteza nositelja Tihomira Mihalja, petero vijećnika s nezavisne liste „Imamo put – imamo cilj” održalo je danas konferenciju za novinare na kojoj su istaknuli da „oni nisu dio te priče te da je njihova lista ostala još uvijek nezavisna”, neovisno o, kako je rekao Zlatko Mezeji, ishodu ovog „izbornog cirkusa, izbornih kupovina i trampi”,

Iza mene je samo jedan dio članova s liste, mi ćemo nastaviti sa svojim radom u vijećima mjesnih odbora, kroz udruge, manifestacije, kulturu, kroz sve vidove društvenog života aktivno sudjelovati neovisno o tome što je Gradsko vijeće već formirano, znamo kako je Gradsko vijeće formirano. U odnosu na prijašnja gradska vijeća, ne želim podcijeniti ovaj sastav, ali vjerujem da je trenutno najtanji sastav Vijeća i svi znaju koji su omjeri snaga, tako da je Đakovo ponovno prepušteno, sljedeće 4 godine, na milost i nemilost HDZ-u i lokalnim moćnicima. U ovom dijelu priče, bit ću čak toliko slobodan pa ću spomenuti i samog župana koji se aktivno uključio u politiku grada Đakova, što nije bilo tako unazad dvije, tri godine”, konstatirao je Mezeji.

Mezeji se zahvalio biračima koji su im dali glas uz poruku da se ne smatraju izdanima

Na svom putu ostalo nas je 13, jedan je bio nezavisan, ostali se nisu izjasnili tako da možemo smatrati ili daju potporu sadašnjem vijećniku ili jednostavno više ne žele imati ništa s tim”, pojasnio je Mezeji.

Među nezadovoljnicima potezom nositelja liste Tihomira Mihalja su i Blaženka Lulić i Anita Lučić.

Mi smo se izjasnili prije toga na dva sastanka da, ako će se ići u koaliciji, da se jasno zna na koji način i pismeno da se to riješi. Mi nikakvu povratnu informaciju nakon tog drugog sastanka nismo dobili jer jasno smo na tom posljednjem sastanku rekli da mi to nećemo podržati”, rekala je Blaženka Lulić.

Obećao se javiti svima s liste kada se nešto dogovori, međutim, bilo je jasno čim je izašlo u medijima da će biti konstituirajuća sjednica da je očito nešto dogovoreno, a nama je prezentirano da se njemu nitko nije javio i da on, zapravo, ništa nije dogovorio, a kad bude dogovoreno mi ćemo znati, da bi na kraju čuli da se nedjeljom navečer zapravo sastančilo i dogovaralo bez našeg znanja i na uštrb našeg mišljenja jer nitko nije bio zapravo za takav princip i za takav način kakav je on, evo,  nažalost odigrao”, dodala je Anita Lučić.Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.