KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA ĐAKOVA

U velikoj dvorani đakovačkog DVD-a danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Đakova u novom sazivu. Na lokalnim izborima devet mandata osvojio je HDZ, lista nositeljice Mirjane Adrić (DP, HSP, HSS, DHSS, HNS) četiri, SDP i Most po dva, a lista nositelja Tihomira Mihalja te Mladih za Đakovo po jedan mandat. HDZ je s Mihaljevim mandatom ostvario većinu od 10 vijećnika. Na početku sjednice HDZ-ov vijećnik Pavo Cindrić predložio je nadopunu dnevnog reda izborom potpredsjednika GV-a, te imenovanjem predsjednika i članova nekoliko odbora. Danas je došlo i do prvih izmjena u novom sazivu vijećnika – četiri na listi HDZ-a i jedna na listi nositeljice Adrić. Po sili zakona iz GV-a je izašao gradonačelnik Marin Mandarić, a na njegovo mjesto došao je David Milić. Ostali vijećnici zamrznuli su svoje mandate – na mjesto Marina Hrastovića u Vijeće je ušla Magdalena Goluža, Robert Išasegi ušao je umjesto Darija Raića, Ivica Slišković na mjesto Nikole Grizelja (svi HDZ), a oporbeni Darko Grigić na mjesto Vlade Sesara. U nastavku sjednice, koja je imala i dvije petominutne stanke, s 13 glasova za i pet protiv prihvaćen je HDZ-ov prijedlog da novi/stari predsjednik Gradskog vijeća bude Pavo Cindrić. – S puno više treme i razmišljanja sjedio sam na ovome mjestu prije četiri godine tijekom kojih sam čuvao dignitet svakog vijećnika što ću činiti i u novom mandatu, rekao je Cindrić, uz poruku kako od vijećnika svih političkih opcija očekuje konstruktivne rasprave. S istim omjerom u glasovanju Tihomir Mihalj izabran je za potpredsjednika GV-a iz redova većine, dok za potpredsjednika Vijeća iz redova manjine ide Danko Kočiš (SDP). U Odbor za statutarno-pravna pitanja izabrani su Pavo Cindrić (predsjednik), Miroslav Klepo, Mario Plavčić, Danko Kočiš i Tina Blažević, a u Odbor za financije i gospodarstvo Josip Tomičić (predsjednik), Marin Hrastović, Tihomir Mihalj, Tina Blažević i Ivona Duvnjak. Predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je Robert Išasegi, a članovi su Marko Ivaković, Ivona Duvnjak, Vedran Goreta i Igor Imrović. Čestitavši novoizabranim vijećnicima, Mandarić ih je pozvao da aktivno sudjeluju u radu GV-a.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.