“Konstituiranje Gradskog vijeća politička i demokratska farsa”

“Kao najjača oporbena lista “Za boje našeg grada” imamo potrebu, a i obvezu prema sugrađanima, a posebno prema svojim biračima, čijom voljom i jesmo gradski vijećnici, obavijestiti o rezultatima i tijeku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća”, navodi se u priopćenju Nezavisne liste Mirjane Adrić.

“Naime, u petak 18. lipnja 2021. godine konstituirano je novo Gradsko vijeće nakon nedavno provedenih lokalnih izbora. Grad Đakovo vodit će, za hrvatske prilike neprimjerena koalicija koju stvarno čine HDZ, SDP i MOST.

Kako bi prikrili ovu interesnu i nelogičnu koaliciju iskoristili su naivnost nezavisnog kandidata Tihomira Mihalja koji je poslužio kao žrtveno janje, jer ta koalicija i bez njega ima većinu.

Što je gospodin Mihalj za svoju ruku dobio to zna on, ali pečat koji je tim činom udario, kao i prevara svojih stranačkih kolega pratit će ga cijeli život.

Tako je ova neprirodna koalicija svoje izborne slogane samo prilagodila pa tako SDP kaže “Ne trebaju nam odgovori, samo smo se šalili”, MOST – “Dva nula za nas” , a HDZ “Mi jedini možemo s gradskim novcem kupiti i birače i vijećnike, a to nam je svima i bio konačni cilj.

Demokratska farsa koja je tekla u petak bila je vrlo providna. Naime,  na sjednici na kojoj se trebalo jasno konstatirati tko čini poziciju, a tko opoziciju i prema zadanom dnevnom redu imenovati predviđena tijela, to se tako nije dogodilo, sve je prošlo ispod žita.

Osobni interes je jedino što spaja ovu neprirodnu koaliciju, jer volje birača nije bilo ni u tragovima, a smisao postojanja političkih opcija postao je suvišan.

Bilo je važno samo podijeliti plijen i zadržati status “sisavca” gradskog proračuna. Bilo je malo zanimljivo, ali malo i jadno gledati ih kako su gladni vlasti, pozicija i naknada.

Neki od njih na različite načine čine to već dugi niz godina, a za svake nove izbore pojave se kao reinkarnirani, kao sve do sada s njima nema veze, iako konkretnih tragova od njih nikada.

Politička i demokratska korektnost nije ih spriječila u realizaciji vlastitih ciljeva.

Posebno autentičan bio je vijećnik SPD-a Danko Kočiš, koji je kao izgovor pokušao nametnuti da se stvarna oporba nije uspjela sastati, a pri tome je zanemario da je baš on odbijao razgovor jer se nije htio javljati na telefon.

Primjer kako izgleda podjela plijena iz prethodnog mandata;

  • vijećnik za 4 godine dobije ukupnu naknadu u iznosu od 10.400, 00 kn
  • predsjednik Gradskog vijeća 125.000.00 kn
  • zamjenik predsjednika 100.000,00 kn

Razlog dovoljno jasan.

Dosljedan svojih predizbronih obećanja na ovoj sjednici bio je vijećnik Marko Berberović s liste Mladi za Đakovo.

Prava, čista i neopterećena oporba bili su i bit će vijećnici liste “Za boje našeg grada” koji su uglavnom poduzetnici i biti “sisavci” gradskog proračuna nije u fokusu njihovih navika.

Ovaj mandat namjera nam je biti u koaliciji sa svojim biračima, predstavljati njihove interese i prijedloge i zajedno s njima sudjelovati u kreiranju i stvaranju grada sretnih i jednakih ljudi.

Upravo to razlog je da, kao najveća oporbena politička lista, od sljedećeg tjedna organiziramo “Vijećnički sat” na kojem će sugrađani moći pitati, tražiti i predlagati, kao i upozoravati, a u te svrhe bit će i posebna e-mail adresa.

ZAJEDNO S VAMA …BRANIT ĆEMO BOJE NAŠEG GRADA”, navodi se u priopćenju nositeljice liste Mirjane Adrić.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.