I danas samo jedan novozaraženi, apel građanima da se ne okupljaju

I danas u Osječko-baranjskoj županiji samo jedan novozaraženi od 121 testiranja, odnosno ukupno su dosad od COVID-a 19 oboljele 103 osobe, hospitalizirano je 29, 14 novih osoba je u samoizolaciji, a ukupno je u samoizolaciji 228 osoba. Dosad je preminulo pet osoba u našoj županiji, a izliječene su 4 osobe.

I dalje su 4 medicinska djelatnika pozitivna na koronavirus, a 21 ih je u samoizolaciji, izvijestio je na konferenciji za medije načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović dodavši da je policija otkrila 4 kršenja mjera samoizolacije, a od 6.248 provjera bilo je 9 osoba bez propusnice.

Pojasnio je također da se nakon današnjeg potpisivanja sporazuma jedinica lokalne samouprave čeka odluka Nacionalnog stožera o izdavanju propusnica po tom teritorijalnom ustrojstvu.

Izdavanje propusnica bit će jednostavnije i olakšat će se rad stožerima civilne zaštite na području općina i gradova, a s druge strane to će pomoći našim građanima da se mogu snabdjeti stvarima kojih nema u njihovim općinama”, kazao je Ivanović.

Zbog lijepog vremena i predblagdanske kupovine te otvaranja tržnica zamjetan je veći broj ljudi u kretanju zbog čega Županijski stožer apelira da se izbjegavaju gužve, posebno na tržnicama, jer, kako je kazao načelnik Ivanović, borba protiv koronavirusa još uvijek traje.

Policija i civilna zaštita bit će u tom smislu maksimalno angažirani”, rekao je načelnik Županijskog stožera koji je najavio slanje zaštitne opreme u domove za starije i nemoćne.

Današnju konferenciju za medije Ivanović je završio još jednim upozorenjem da su i dalje na snazi sve mjere borbe protiv koronavirusa i da u tom znaku treba dostojanstveno proslaviti i Uskrs.Izvor

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!