Hitna u Đakovu dobila dva nova vozila

Đakovačaka ispostava Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije danas je dobila dva nova vozila hitne pomoći opremljena nadstandardnom opremom.

Ključeve vozila koja su nabavljena vlastitim sredstvima ravnateljici Silvani Sabo uručio je Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije.

Vlastitim sredstvima Zavoda za hitnu medicinu kupili smo 4 vozila ukupne vrijednsoti dva milijuna kuna, po vozilu smo platili pola milijuna kuna, i ovaj put smo se odlučili dati na važnosti našim ispostavama, odnosno s velikim naglaskom na ispostavu Đakovo, zbog zbivanja oko koronavirusa, pa smo uručili dva nova vozila. Vozila su po svojim tehničkim karakteristikama visokosofisticirana i opremljena su nadstandardnom opremom”, pojasnila je ravnateljica Sabo.

Đakovačka ispostava Hitne pomoći skrbi o oko 30-tak tisuća stanovnika, a godišnje zbrine oko 6.500 pacijenata od kojih je njih 800 prvog stupnja hitnosti.

Predsjednik Skupštine Dragan Vulin tom je prigodom istaknuo kako su u proteklih sedam godina iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije kupljena 52 vozila,  od ukupno 54 koliko je u sastavu Zavoda. Naglasio je da su vozila koja se koriste za hitnu medicinu u prosjeku stara godinu dana što je, kako je kazao, na razini Hrvatske za pohvaliti.

Dobili smo sigurna, kvalitetna vozila koja su nadstandardno opremljena i udobna su i za pacijente i za nas kojih ih zbrinjavamo. Postoji određeni standard koje sve županijske hitne moraju imati, a mi imamo i još i nešto više opreme od toga; npr. Auto-puls – uređaj koji sam obavlja masažu srca, imamo videolaringoskope i drugu opremu”, kazao je doktor Zlatko Pavlović, voditelj đakovačke ispostave Županijskog zavoda hitne medicine koju čine dvije ekipe koje u prosjeku imaju po tri do četiri intervencije.Izvor

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!