“Grad prodaje moju nekretninu, a gradonačelnik Mandarić odbija razgovarati sa mnom”

Gost naše današnje emisije Zoon Politikon bio je Dragoslav Pečevski. Đakovčanin koji tvrdi da je bez ikakvog razloga istjeran iz svog doma u kojem živi već više od 40 godina.

“Živim u Đakovu od 1972. godine, i živio sam potpuno normalnim životom. Moja kuća se nalazi u ulici Pavle Miškina, i tamo sam živio sa svojim sestrama otkad sam se rodio. Trenutno u toj kući ne živim, zbog toga što mi je općina isključila struju i vodu. Otišao sam u općinu i pitao sam ih zbog čega su mi isključili struju i vodu.”

Sugovornik nam je potvrdio da je podmirio sve račune za struju i vodu, i da to ne može biti razlog isključenja. U općini nije saznao koji je razlog isključenja struje i vode, nego od svog odvjetnika koji mu je rekao da se njegova kuća prodaje. Naime njegova kuća nalazi se na natječaju za prodaju koji je raspisao Grad Đakovo. Odvjetnik mu je savjetovao da se obrati Gradu i porazgovara sa gradonačelnikom Mandarićem, budući da posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo nad nekretninom.

“Četiri ili pet puta sam pokušavao razgovarati sa gradonačelnikom Mandarićem, ali on je odbijao razgovarati sa mnom. Imao sam dojam kada god sam došao u Grad, da ga se njegovi referenti boje. Nekoliko puta sam ga sreo na ulici i pitao sam ga hoće li me zvati na razgovor. Svaki put mi je odgovorio da će me zvati sutra, ali naravno nikad me nije nazvao.”

Sugovornik tvrdi da nije dobio nikakav pismeni dokaz zašto je kuća stavljena na prodaju. Dragoslav je ogorčen ignoriranjem gradonačelnika Mandarića i zajedno sa svojim odvjetnikom planira tužbu.Izvor

Najnovije