Četvorica prepakiravala i prodavala “ecstazy”, “speed” i marihuanu

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, 23-godišnjakom i dvojicom 21-godišnjaka sa područja Našica i Đurđenovca zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Utvrđeno da je organizirana četvorka, od za sada nepoznatog prodavatelja kupovala, prepakiravala i prodavala poznatim konzumentima drogu tipa amfetamin „ecstazy“ i „speed“ te drogu tipa marihuana, objavila je policija. 

– Osnovano se sumnja da je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Našica počinio dva kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Unazad godinu dana 25-godišnjak je u najmanje 5 navrata prodao oko 450 grama droge tipa marihuana 23-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Našica za novčani iznos od oko 6000 kuna. Obavljenom pretragom doma u Jelisavcu pronađena je i od 25-godišnjaka oduzeta droga tipa amfetamin tzv. „ecstazy“ i „speed“.

– Osnovano se sumnja da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Našica počinio pet kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Unazad mjesec dana, 23-godišnjak je u najmanje 3 navrata prodao oko 110 grama droge tipa marihuana 21-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đurđenovca za novčani iznos od oko 4000 kuna.

Također je 23-godišnjak u više navrata prodao poznatim konzumentima drogu tipa marihuana u količinama od 1 do 10 grama za neutvrđeni novčani iznos.

– Osnovano se sumnja da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Unazad mjesec dana 21-godišnjak je u više navrata prodao drogu tipa marihuana u količini od 1 do 20 grama trojici poznatih konzumenata za novčane iznose od 100 do 700 kuna.

– Osnovano se sumnja da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ tako što je unazad mjesec dana posredovao u prodaji droge tipa marihuana između 23-godišnjaka i poznatog konzumenta.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Policija protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.