72 sata bez kompromisa – VOLONTERI PRIJAVITE SE!

72 sata, 14 gradova, 1 općina, 3000 mladih i 350 volonterskih akcija dovoljno je da se napravi promjena! Solidarnost, kreativnost, marljivost, požrtvovnost, samo su neke od osobine volontera! Vjerujemo kako i ti imaš jednu od njih. Nemoj ju potratiti! Odvaži se, prijavi se i budi promjena! Možeš se prijaviti solo ili u grupi (3-5 članova). Osoba koja kreira grupu mora biti punoljetna. 72 sata bez kompromisa ove godine od 15. do 18. listopada.

Dobar osjećaj zbog pomaganja drugima, zanimljiv projekt koji treba češće održavati, rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju – riječi su kojima volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ opisuju oni koji su imali priliku sudjelovati u tom međunarodnom volonterskom projektu.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno – izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju, da bi se dobili veliki plodovi.

Ujedinjene snage mladih

2020. godine po sedmi put organizira se volonterski projekt u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana od 15. do 18. listopada 2020.

U projektu ’72 sata bez kompromisa’ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Suradnja s udrugama i institucijama

U pet godina odvijanja volonterskog projekta ’72 sata bez kompromisa’ sudjelovalo je oko 5500 mladih u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU PRIJAVITE SE OVDJE 

Foto: Ilustracija

 

Najnovije

error: Sadržaj zaštićen!