41-godišnjak vozio s 2,5 promila, oduzeto mu je vozilo

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća.

U jednoj prometnoj nesreći 3 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a 12 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka i Đakova dogodile su se četiri prometne nesreće, dvije na području Belišća, a po jedna prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica.

U vremenu od 16. do 18. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 22 vozača (15 osobnog automobila, 6 bicikla i 1 teretnog automobila) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 17. srpnja, u 15,08 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao teretnim automobilom. Alkotestiranjem je 41- godišnjaku evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,5 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i privremeno mu je oduzeto vozilo budući da je od 01. kolovoza 2019. godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj i za upravljanje pod zabranom.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 18. srpnja, u 00,05 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zatečen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Rakitovice koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 18. srpnja, u 11,45 sati na županijskoj cesti između Darde i Bilje, u nadzoru prometa zatečen je 60-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 18. srpnja, u 23,55 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Dana, 17. srpnja, u 09,53 sati, u Zmajevcu, u prekoračenju brzine kretanja vozila zatečen je 56-godišnji hrvatski državljanin iz Gajića. Isti je upravljao osobnim automobilom i kretao se brzinom od 122 km na sat, u naselju, gdje je brzina ograničena na 50 km na sat.

Za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.